Etusivu
  Jäsenlehti
  tapahtumat ja retket
  Liity jäseneksi
  Yhteystiedot
  LinkitPuheenjohtajan Arto Hongiston 60-vuotispäivät 16.7.2019


Tiistaina heinäkuun 16. päivä oli Limingan Ketunmaan koululla Osmo ry:n nykyisen puheenjohtajan agrologi Arto Hongiston 60-vuotissyntymäpäiväjuhlat. Tilaisuus oli oikea kansanjuhla, väkeä oli lähes pari sataa henkeä. Kirjoittajan osalta suunnistaminen juhlapaikalle meni navigaattorin harhauttamana pikkuisen pitkäksi ja olin yhtäkkiä paikassa, jossa oli ympärillä pelkkää metsää, enkä tiennyt mihin suuntaan mennä. Mutta ei hätää, tällöin tulla tupsahti ojan yli metsästä itse syntymäpäiväsankari hienoissa perinneasuissaan. Arto oli tekemässä viimeisiä viilauksia metsätaitokilpailuradalle, hän mm. vei vichy- pulloja polun varteen, jotta kilpailijat jaksaisivat ratkoa visaisen kisan tehtävät loppuun asti. Metsätaitokilpailut olivatkin päivien pääohjelmanumero, ihmekös tuo, kun Arto on itse nuoruudessaan osallistunut aktiivisesti metsäalan kilpailuihin ja menestynyt niissä lähinnä 4H-järjestön puitteissa. Mielenkiintoisen ja opettavaisen kilpailuradan oli tehnyt Arton metsäinsinööri-tytär Heli yhdessä paikallisten metsämiesten kanssa. Kilpailu sisälsi myös leimausosion. Kisaan osallistui useita kymmeniä sellaisia henkilöitä, jotka kiertävät harrastuksena metsätaitokisoja ympäri maata aina Kalajoelta ja Savosta asti. Kilpailun tulokset ovat toisaalla täällä Osmon nettisivuilla.

Ketunmaan koulu tarjosi mainiot puitteet juhlapäiville, vaikka itse koulurakennus, jossa Arto itse on käynyt peruskoulunsa, on vuokrattu yksityiselle asuinkäyttöön. Pelikentällä ja sen reuna-alueilla kaikki hommat hoituivat luontevasti. Varjakan kyläyhdistys oli loihtinut Perämeren lohesta maistuvan lohikeiton kenttäkeittimissään, lohta oli runsaasti ja keittoa riitti myös kotiin vietäväksi. Tarjolla oli myös hernekeittoa, jota syöjät saattoivat itse höystää kasvis- tai porovaihtoehdoilla. Ruuan päälle nautittiin läheisessä kodassa keitetyt nokipannukahvit, joiden yhteyteen Arton puoliso, Marjo oli leiponut maistuvat korvapuustit.

Stora Enso oli järjestänyt mielenkiintoisen ohjelmanumeron läheisen tien varteen, jossa juhlavieraat pääsivät seuraamaan hakkuutyötä uudella Scorpion-motolla. Osallistujat pääsivät myös keskustelemaan motokuskin kanssa mm. ko. koneesta, yleensä koneellisesta hakkuusta sekä metsänhoidosta. Motokuski oli keskeyttänyt lomansa juhlapäivän vuoksi.

Limingan puhallinorkesteri esitti kentällä torvisoittomusiikkia. Arto itse soittaa tässä pumpussa tuubaa. Arton onnittelijoita riitti lähes jatkuvana virtana, eli Arto on ollut monessa mukana. Juhlissa vallitsi mainio tunnelma, erinomainen sää. Suuresta väkimäärästä huolimatta oli tilaa olla ja liikkua, ihmiset tapasivat tuttuja ja keskustelivat ja monessa yhteydessä myös pohdittiin ja suunniteltiin Osmo ry:n tulevaa toimintaa. Tarjoilut olivat hyvät ja pöydän antimilla saattoi jatkaa juhlia vielä kotonakin.

Osmo ry:n hallituksen edustajat, varapuheenjohtaja Markku Pietilän johdolla esittivät päivänsankarille kiitokset hyvistä juhlista sekä Osmo ry:n hyväksi tehdystä työstä. Tässä yhteydessä Artolle luovutettiin Osmon viiri sekä Lumijokisen taiteilijan veistämä pöllö-veistos.

Osmo ry:n hallituksen puolesta vielä kiitokset Artolle, Marjolle , Helille sekä muille järjestelyissä mukana olleille!

Pauli Kankainen


Varjakan kyläyhdistys loihti herkullisen nousulohisopan.Meillä oli niin hauskaa.Takra meistä vanhin.Osmo muisti sankaria.


kuvat otti: Laura Hongisto ja Jaakko Niemi.