Etusivu
  Jäsenlehti
  tapahtumat ja retket
  Liity jäseneksi
  Yhteystiedot
  LinkitKesäretki 2013

Tämän vuotiselle kesäretkellemme osallistui jälleen ”n. onnikallinen” jäsenistöämme. Aluksi kävimme UPM:n tehtailla Pietarsaaressa. Siellä meitä pidettiin ”kuin herraa kukkarossa”. Valitettavasti aika oli rajallinen sillä isännillä olisi riittänyt vieraanvaraisuutta vaikkapa koko päiväksi. Kiitokset UPM Metsälle vieraanvaraisuudesta. Tehdasvierailun jälkeen suunnistimme kiireen vilkkaan Parkanoon Metsäntutkimuslaitoksen vieraaksi. Saimme kuulla varsin seikkaperäisen esityksen Metlan toiminnasta.

Esityksen jälkeen saattoi todeta, että Suomen korkeatasoinen metsäntutkimus on luonut pohjan sille, että meillä metsät kasvavat n. 30 -40 milj.m3/vuosi enemmän kuin mitä niitä hyödynnetään. Eli näkemykseni mukaan metsänomistajat ovat erinomaisesti hyödyntäneet sen tietotaidon, että Metlan tutkimusten pohjata laaditaan metsien käsittelyohjeita.

Toinen päivä (lauantai) ei niinkään painottunut metsätalouteen, vaan yleiseen hyvinvointiimme ja tutustumiseen suuresti kunnioittamamme edesmenneen presidentin Urho Kekkosen vapaa-ajan viettoon Urkin Piilopirtillä Ylöjärvellä.

Frantsilan luomuyrttitilaan tutustumisen jälkeen jatkoimme matkaa järviristeilynä Yrjölän Marjatilalle, jossa nuori yrittäjäpariskunta harrasti monimuotoista maatalouteen liittyvää yritystoimintaa. Oli eläimiä, omenia, vadelmia, perunaa, maissia ym. ym. Retki huipentui Evolla, jossa kävimme tutustumassa majavayhdyskuntien toimintaan. Opastetulla retkellä Evon Majavapuistoon saimme seikkaperäisen esityksen majavien elämästä. Voi vain todeta, että ovat ne melkoisia metsureita.

Kiitos kaikille mukana olleille ja ennen kaikkea suuret kiitokset Raili Raittiselle, joka pääosiltaan järjesteli ja johti retkikuntaamme. Tiedotteen kuvat ovat retkeltämme.