Etusivu
  Jäsenlehti
  tapahtumat ja retket
  Liity jäseneksi
  Yhteystiedot
  LinkitMETSÄTAITOILUN SM-KULTAA OSMOLAISILLE v.2016

Metsätaitoilun SM-kisat järjestettiin syyskuun puolivälissä Ellivuoren maisemissa Sastamalassa. Kilpailuihin osallistui yli kolmesataa kilpailijaa Suomen metsänhoitoyhdistyksistä ja metsätilanomistajien , eli Etämetsänomistajaliiton jäsenyhdistyksistä.

Kilpailijoiden tehtävänä oli tietää vastaukset viiteentoista erilliskysymykseen. Piti arvioida mm puuston kuutiomäärä hehtaarilla, puuston ikä, puun pituus ja kuutiomäärä, puuston kehitysluokka, puuston vuosikasvu m3/ha,. Myös metsän kasvupaikkaan ja monimuotoisuuteen liittyviä tehtäviä oli ratkaistavana. Arvioimistehtävien lisäksi kilpailuun kuuluu metsikön leimaus(harvennus)tehtävä.

Kilpailijat SM-tasolla ovat aktiivisia metsänomistajia ja ovat yleensä harrastaneet vuosikausia tätä kilpailumuotoa, joka samalla luo jokaiselle metsänomistajalle tietotaitoa omien metsien kasvatukseen ja metsien monimuotoisuuden oppimiseen.

Oulun Seudun Metsätilanomistajat ry osallistui kisaan joukkueella Martta ja Antti Lithovius Lumijoelta, revonlahtinen Kullervo Kanniainen ja liminkalainen Jukka Lithovius.

Menestys kilpailussa koko joukkueen jäsenillä oli erinomainen. Martta Lithovius taitoili itsensä ylivoimaisella pistevoitolla Suomen mestariksi. Martta on pitkään harrastanut lajia ja menestystä on tullut aikaisemminkin monella tasolla. Tänä vuonna tuli ensimmäinen SM.

Myös miehet menestyivät erinomaisesti. Osallistujia miesten sarjassa oli 260 jossa Kullervo Kanniainen sijoittui sijalle 12, Antti Lithovius sijalle 15 ja vielä Jukka Litvoviuskin mainiosti sijalle 45.

Joukkuekisan voitto kruunasi kisamatkan. Joukkueen kolmen parhaan yhteispistemäärä ratkaisi järjestyksen. Marin, Kullervon ja Antin yhteispistemäärä johti ylivoimaiseen joukkuekisan Suomen mestaruuteen. Kahdeksankymmentäseitsemän joukkuetta tavoitteli joukkuemestaruuta.Kuvassa keskellä Martta, Antti vasemmalla ja Kullervo okealla kiertopalkinto kädessään.Martta Lithovius

Timo Pietilä