Etusivu
  Jäsenlehti
  tapahtumat ja retket
  Liity jäseneksi
  Yhteystiedot
  LinkitToimintaa 2018

Metsäkeskuksen uusien metsänomistajien starttipäivässä 27.1 Timo Pietilä ja Arto Hongisto esittelivät yhdistystämme 17 innokkaalle opiskelijalle. Tilaisuudessa yhdistykseemme liittyjien kesken arvottiin Jussin Pyöräpisteen lahjoittama lahjakortti. Onni suosi Ulla Harvalaa.
Kiitos Jussin Pyöräpisteelle!

Vuosikokous oli Oulun Osuuspankilla 21.3.
Kiitos Isännille!

Biowatti järjesti 31.5 retken Haukiputaalle energiapuun korjuukohteelle nokipannukahvien ja makkaran paiston merkeissä. Kiitokset metsäpalvelupäällikkö Timo Marttilalle!

Taisto Hirvosen Oy:n myymälässä vierailimme 12.9. Piiripäällikkö Pasi Rissanen esitteli uutta raivaussahaa ja Balance valjaita. Kiitokset Pasille, Juhalle ja Pyrylle!


Meitä oli parikymmentä, takana Juha ja Pyry sekä Pasi oranssein henkselein.


Metsäpäivillä 1.10 Iin Kärkkäisellä tutustuimme mönkijöihin, klabikoneisiin ja sahoihin sekä työturvallisuuteen. Pitkin päivää meitä vieraili useita kymmeniä. Kiitokset Kärkkäisen väelle tilaisuudesta!


Kuuntelimme tarkasti mönkijöiden ominaisuuksia.


Pohjanmaan metsänhoitajien ja yhdistyksemme perinneiltaa 21.11 juonsi metsät. tohtori Raili Hokajärvi. Kahdeksankymmenen hengen voimin saimme nauttia Danske Bankin vieraanvaraisuudesta ja sijoituspäällikkö Jari Maijasen talouskatsauksesta. Ja sitten siirryimmekin kuuntelemaan illan teemoja. Rautahepoa esitteli metsänhoitaja- omistaja Osmo Jääskeläinen. Rovaniemeläisen metsätalousinsinööri Raimo Keräsen aiheena oli Nätti Jussi – enemmmän totta kuin tarua. Nätti-Jussi syntyi Karstulassa 1890 ja kuoli Rovaniemellä 1964. Hänen vasen jalka teränsä oli kääntynyt yli 90 astetta sisäänpäin. Kiusattuna hän kehitti tarinankerronnan taidon, missä oli aimo annos lapinlisää. Hän eli vaiherikkaan elämän Lapin tukkikämpillä.

Toimittaja Markku Torkko esitteli Suomen tunnetuimman jätkän julkisuuskuvaa. Hän on myös kirjoittanut Mauno Kyllin kanssa kaksi osaisen Lapin kaskukirjan. Kiitokset luennoitsijoille ja Danske Bankille!


Metsätalousinsinööri Keränen kertoili 80 innokkaalle kuulijalle Nätti-Jussista.


Pikkujouluretkelle 8.12 Yli-Iihin osallistui kuutisenkymmentä jäsentä. Tutustuimme matkan varrella Puutavaraliike P. Karvonen Oy toimintaan. Saha jalostaa noin 40 000 kiintoa pikkutukkeja erikoistuotteiksi. Viidestä puutavaran kuivaajasta neljä sijaitsee Raahessa, missä on myös iso asiakas SSAB.

Saha on tärkeä kumppani Yli-Iin metsänhoitoyhdistykselle, minkä toimintaa esitteli toiminnanjohtaja Mikko Mäkelä Kierikin Hovissa. Yhdistyksellä on metsäsuunnittelun, puukaupallisen-, metsänhoito- ja korjuupalvelujen lisäksi lämpölaitostoimintaa. Kierikissä opasti Leena Lehtinen kivikauden kylän elämään. Kierikin Hovissa nautimme maittavan jouluaterian ja kuuntelimme Viivin ja Petran musiikkiesityksiä. Sahan voitti arpajaisista Lindvallin Seppo. Timon laatimassa visassa tietävimpiä olivat Sareniukset ja Rautioahot.
Kiitokset Leenalle, Mikolle ja Kierikin väelle!


Sahalla ihailimme pikku parrujen hienoa mosaikkia.Leena Lehtinen opettaa jousiammunnan hienouksia: ” Nuoli omalle puolen ja nuolen kukkosulka jousesta poispäin.”


...ja lopuksi juttu Nätti-Jussista....

Oli tosi kova pakkastalvi. Nätti-Jussi tunsi tarvetta mennä yöllä ulos. Siinä kuun valossa hän huomasi pihapolun kahta puolen kaaria kuin viikatteen teriä. Muut jätkät olivat käyneet samalla asialla.

Teksti ja kuvat Arto Hongisto