Etusivu
  Jäsenlehti
  tapahtumat ja retket
  Liity jäseneksi
  Yhteystiedot
  LinkitToimintaa 2019


Vuosikokous 28.2.2019

Vuosikokous pidettiin Tupoksen ABC:llä, minkä toimintaa esitteli liikenneaseman päällikkö Juha Pellikka. Asema kuuluu valtakunnassa 10 isoimman ja kannattavimman joukkoon, mikä johtuu kolmesta asiasta: sijainti, sijainti ja sijainti. Raskaan liikenteen palveluihin on kiinnitetty erityistä huomiota, kuten aikoinan Limingan osuuskaupan Tupos TB:llä. Hiihtolomien ”vaihtolauantai” on todellinen hulina päivä, jolloin myydään jopa 4 000 ruoka-annosta. Kiitokset Arinalle ja liikenneasemalle vieraanvaraisuudesta!


Vuosikokouksessa Tupos ABC:llä oli noin 30 jäsentä.


Metsäiltamissa Paavolan Ruokolahdella 25.5.2019 yhdistyksen toimintaa esittelivät Raili, Hilkka, Esa, Timo ja Arto.


Painepesurin voitti Ville Pyörälä.


Villeä onnittelevat Hilkka ja Raili sekä mhy Kärsämäki-Haapavesi tj Jaana Karvonen.


Metsäretki lannoituskohteille Rantsilaan 27.5.2019

Metsänhoitoyhdistys Siikalakeus järjesti metsäasiantuntija Erkki Rytilahden johdolla retken tuhka- ja kasvatuslannoituskohteille sekä käynnissä olevalla kasvatuslannoitustyömaalle. Ensimmäisellä kohteella 300 euron salpietari lannoituksella saatu 630 euron lisätuootto hehtaarille. Myös puusto voidaan kasvattaa tiheämpänä.


Lannoitus on nostanut kasvun kahdeksaan kuutioon vuodessa.


Toisella kohteella Ecolanin tuotekehityspäällikkö Mikko Räisänen kertoi boorin vaikutuksesta pituuskasvuun. Aiheesta hän on tehnyt tohtoriväitöstyön. Ecolanilta oli myös Eetu Paananen.


Kuulimme boorin puutteen näkyvän koivulla pallomaisena latvuksena.


Kurun lintujärvellä saimme nauttia makkarat ja nokipannukahvit Pylsynsaaren kodalla. Samuli Kallio Yaralta esitteli boorin levitystä reppuruiskulla, minkä voi suorittaa itse tai teetättää yhdistyksen riskeillä metsureilla taimikkovaiheesssa.


Lannoite leviää reppuruiskulla 8 metrin leveydelle sumuna.


Vesa Haapakoski Lantmännen Agrolta kertoi sahoista, myös akkukäyttöisestä.


Stihlit kiinnostivat retkeläisiä.


Metsäasiantuntija Juha Junttila kertoi turvemaan lannoittamisesta tuhkalla. Maatuneessa turpessa on runsaasti typpeä, mutta muista ravinteista puutetta.


Lannoittamaton alue on kitulias.Kasvu on suorastaan räjähtynyt lannoituksella.